Welkom!

Welkom bij Château du Chat, een kattenhotel waar uw geliefde viervoeter kan genieten van een luxueus verblijf tijdens uw afwezigheid. Uw kat kan hier niet enkel verblijven tijdens uw vakantie of weekendje weg, maar ook tijdens uw verhuis, ziekenhuisopname, verbouwingen,… Zowel voor een kort als een langdurig verblijf is uw kat hier aan het juiste adres. In Château du Chat geldt de gouden regel: ‘Kat is koning’ en zal uw kat met veel liefde verzorgd worden!

Onze kamers

Om de katten een zo aangenaam mogelijk verblijf te voorzien, wordt er bij de gastkatjes met stress gebruik gemaakt van kattenferomonen. Dit speciaal om een vertrouwd en veilig gevoel te creëren en zo spanningen en conflicten tussen katten te vermijden, zodat alle katten in harmonie in het hotel kunnen verblijven zonder stress.


De zeer ruime kamers variëren van 5m² tot 8,5m². Aangrenzende kamers kunnen eventueel gecombineerd worden via een doorgang voor katten van eenzelfde huishouden.

Alle kamers zijn één voor één katvriendelijk. Elke kamer bestaat uit een meerdere slaapplaatsjes, een verstopplaatsje voor meer verlegen katten, krabmateriaal en klimgelegenheid voor de avontuurlijke ‘kleine tijgers’. 

Verder is er een keuze uit verschillende kleine speeltjes, met of zonder geurverrijking.
Er staat een ruime open kattenbak die uiteraard dagelijks meermaals gereinigd wordt.De katten krijgen meermaals per dag hun voeding voorgeschoteld volgens hun eigen voedingsschema. Eigenaars kunnen hun eigen voeding van thuis meegeven, anders wordt er een kwaliteitsvoeder volgens leeftijd aangeboden (zowel natvoeding als droogvoeding). 

Er is ook de mogelijkheid om voederpuzzels aan te bieden, ideaal voor katten die zich snel vervelen of wel eens gulzig durven zijn. Voederpuzzels zijn speciale eetkommetjes waarbij katten actief moeten werken voor hun eten.

Onze gastkatjes krijgen hun drinkwater in een grote snorhaarvriendelijke waterkom, wat het drinkgedrag stimuleert. 

Wie ben ik?

Even voorstellen wie voor uw geliefde kat zal zorgen gedurende het verblijf. Ik ben Sarah Roberts, een echte kattenmadam met een groot hart voor dieren. Van jongs af aan ben ik steeds omringd geweest door heel wat katten, zij hadden één voor één een speciaal plaatsje in mijn hart. Een leven zonder katten is voor mij ondenkbaar. Na mijn verhuis naar Flobecq was het dan ook maar normaal dat ik niet kon leven in een huis zonder katten. Vanaf dag 1 hebben mijn vriend en ik een adoptiekat een warme thuis gegeven en later verhuisde ik ook enkele katten van mijn ouderlijk huis, momenteel hebben we drie pluizige kindjes met staart en snorharen: Lena, Simba en Zwerverken. Mijn liefde voor dieren heeft mij gemotiveerd om diergeneeskunde te studeren en sinds 2016 ben ik afgestudeerd aan de universiteit van Gent als gezelschapsdierenarts. Ik had echter nog een andere grote droom… Het begon te kriebelen en ik besloot om van mijn droom eindelijk werkelijkheid te maken: mijn eigen kattenhotel runnen, genaamd Château du Chat! Als jonge moeder van twee kindjes Leonora en Oliver besloot ik om geen job meer als praktiserende dierenarts uit te oefenen, maar mij volledig in te zetten voor mijn eigen kattenhotel. Hierdoor kan ik alle gastkatjes én mijn kinderen alle tijd, aandacht en liefde geven die ze verdienen. 

Koninklijke kamer van King Figo

De koninklijke kamer van King Figo is de meest luxueuze kasteelkamer. Hier kan uw kat genieten van een extra grote verblijfsruimte van wel liefst 8,5m²! Ideaal voor ‘kleine tijgers’ die graag voldoende speelruimte hebben. Er staat zowel een grote krabpaal als een krabtoren in deze kamer, perfect om de nageltjes te scherpen, maar ook met verschillende slaapplaatsjes om wat te rusten na al dat spelen. Ondertussen kan uw kat via een groot raam genieten van het uitzicht op de binnenkoer van onze hoeve, welke kat houdt nu niet van wat bespieden? ;-) De privéverwarming in deze kamer zorgt ervoor dat dit het favoriet plekje wordt voor uw kat tijdens de wintermaanden. Een slaapplaatsje dichtbij de verwarming, lekker knus en warm, ‘purrrfect’! Deze kamer is dus een absolute aanrader voor de levensgenieters.

Tarief KING

Koninklijke kamer van King Woepie

Deze extra grote kamer is echt een speelparadijs voor katten. Uw kat kan genieten van een speelruimte van 7m², ideaal voor kleine avonturiers die niet graag stilzitten. Er staat zowel een grote krabpaal als een krabtoren in deze kamer, waaraan zij de nageltjes kunnen scherpen of relaxen in verschillende gezellige slaapplaatsjes. Op de krabpaal of krabtoren kan uw kat ook genieten van een mooi uitzicht uit het veluxraam en misschien wel enkele reetjes gadeslaan in de weide aan het bos.

Tarief KING

Koninginnenkamer van Queen Luna

De koninginnenkamer van Queen Luna is een zeer ruime kamer van 5,5m². Plaats genoeg om op verkenning te gaan en keuze genoeg van slaapplaatsjes. Uw katje kan gezellig relaxen op verschillende slaapplaatsjes op de krabpaal en krabtoren en ondertussen via het veluxraam genieten van een mooi groen uitzicht op onze tuin en het bos.

Tarief QUEEN

Koninginnenkamer van Queen Lena

Laat uw kat genieten van een royaal verblijf in deze ruime kamer van 4,5m². Op een mooie zonnige dag kan uw kat genieten van het lichtinval via het veluxraam. Vanaf de krabpaal en krabtoren heeft uw kat een mooi uitzicht op onze tuin en het bos, ideaal voor de ‘natuurliefhebbers’. Zie ik daar enkele vogeltjes vliegen? Uren kijkplezier!

Tarief QUEEN

Prinsessenkamer van Princess Beka

Verwen uw kat met een luxueus verblijf in deze zeer ruime kamer van 7m² groot! De prinsessenkamer van Princess Beka is rustig gesitueerd, ideaal voor katten die nog wat extra privacy nodig hebben. Uw kat kan genieten van veel speelplezier op de stevige krabtoren en krabpaal. 

Tarief PRINCESS

Prinsessenkamer van Princess Florke

In de prinsessenkamer van Princess Florke kan uw kat genieten van een grote speelruimte van 5,5m² en een kleinere ontdekkingsruimte van 3m². Uw pluizige avonturier kan de stevige krabtoren beklimmen en zalig relaxen in één van de verschillende slaapplaatsjes. Zoekt uw kat graag de warmte op tijdens de wintermaanden? Dan is een slaapplaatsje naast de privéverwarming de ‘purrrfecte’ slaapplaats!

Tarief PRINCESS

Prinsessenkamer van Princess Zwerverina

De krabtoren beklimmen als een ware bergbeklimmer of toch liever gezellig rusten op een slaapplaatsje in de krabtoren? De prinsessenkamer van Princess Zwerverina bestaat uit 2 ruimtes: 1 ruimte van  4,5m² en 1 ruimte van 3m² waar uw kat kan genieten van een royaal verblijf.

Tarief PRINCESS

Prinsessenkamer van Princess Kiara

In de prinsessenkamer van Princess Kiara kan uw kat genieten van een luxueus verblijf in een ruime kamer van 5m². Uw kat kan wegdromen in de vele slaapplaatsjes in de krabtoren of in het kasteelhuisje op de begane grond. Uw kat verdient toch ook een rustvakantie?

Tarief PRINCESS